Tips: what to do in Normandy

You won't be bored for a second in Normandy and the Calvados. From the beautiful sandy beaches to cozy local markets, picturesque towns to fun children's activities: read our tips here in the immediate vicinity of Le Lieu Thomain (and a little beyond).

Rond de boerderij

Our farm is secluded and surrounded by meadows and lots of greenery. From our house or caravan we regularly see the associated deer, rabbits, birds of prey. Feel free to ask for hiking tips! And of course take a look at the farm and taste the delicious milk and eggs.

In Bonnebosq

Bonnebosq is about 5 kilometers from our house and is our village. The school is located in Bonnebosq and everything can be found for daily needs, such as the bakery, butcher (recommended: try his paté au pomme and rillettes). grocery, post office, bookshop, pharmacy and two restaurants. The route du cidre also passes through our village: a route along many apple orchards. In autumn, these apples are used to make cider (apple wine) and calvados, the specialty of our region: Calvados.

Pont Lévêque

Ongeveer 10 kilometer van ons huis ligt Pont Lévêque, een klein mooi stadje met restaurantjes, een toeristisch centrum en een supermarkt. In Pont Lévêque ligt ook een groot meer met strand, waar gezwommen kan worden en jetski’s gehuurd kunnen worden.

Lisieux

De stad Lisieux, ongeveer 15 kilometer verderop, is geschikt voor heerlijk winkelen en boodschappen doen. Dit is te combineren met een bezoek aan de Basiliek van de Heilige Thérèse, dé toeristische trekpleister van Lisieux.

Trouville & Deauville

Trouville en Deauville, op ongeveer 20 kilometer afstand, zijn 2 stadjes die bekend staan om hun luxe, mooie hotels, casino’s, veel (dure) winkels en restaurants. Deze stadjes liggen ook aan de kust en hebben allebei een mooi strand.

Landings stranden

Eén van de belangrijkste gebeurtenissen in deze streek is toch wel het begin van de bevrijding van de 2e wereldoorlog. Op een uurtje rijden vind je tal van herdenkingspunten, musea en begraafplaatsen met hun jaarlijkse festiviteiten.
Wij geven graag advies over wat interessant is om te bezichtigen en te bezoeken. (Er is zoveel te zien dat je er met gemak 3 weken vol kan maken.)

Cider route

Vooral in het voorjaar, met alle bloesem aan de bomen, maar ook in het najaar als de appeltjes geraapt en verwerkt worden, is de cider-route een echte aanrader. Met de auto de kleine wegen nemen en de boerderijtjes ontdekken die zelf hun cidre maken: op veel plaatsen kun je een rondleiding krijgen met bijbehorende proeverij.

Paardenrenbanen

Normandië is een echte paardenstreek met veel Haras, ofwel paardenfokkerijen. Een bezoekje aan een wedstrijd op een paardenrenbaan/hippodrome is zeker de moeite waard. Renbanen zijn er in Lisieux, Deauville en Caen.

Brocante & antiekmarkten

Verder zijn er in de buurt vele brocantes (curiosa) en antiekwinkels te vinden. Er is bijna iedere zondag wel ergens een rommelmarkt en er zijn ook overal markten met streekproducten.

Honfleur

Honfleur, op ongeveer 30 kilometer van Le Lieu Thomain, is een schilderachtig middeleeuws stadje met een sfeervolle haven en een houten kerk.

Mont Saint Michel

Op ongeveer 2 uur rijden (160 kilometer) ligt Mont Saint Michel: een eeuwenoude abdij die gebouwd is in het water. Vroeger was deze abdij alleen bereikbaar bij eb, maar tegenwoordig ligt er een dijk, waardoor de abdij vrijwel altijd bezocht kan worden. Een bezoek is absoluut aan te raden.

Dierenpark, attractiepark en musea

Verder is er in Lisieux een hele mooie groene Dierentuin en in Caen (ongeveer 40 kilometer) attractiepark Festyland voor kinderen van alle leeftijden.

Op rij-afstand zijn er ook zwembaden te vinden (Lisieux, Argences, Trouville).

Of bezichtig een kasteel. Zo is er château Crèvecoeur, waar regelmatig evenementen zijn. Het château in Falaise is bij slecht weer altijd een leuk uitstapje voor kinderen.

En dan is er ook nog het plaatsje Clecy, datligt in ‘Zwitsers Normandië’ (ook een klein uurtje van ons vandaan); omdat het er zo glooiend en groen is. Je kunt er kanoën, waterfietsen, abseilen en vooral genieten van al het groen en de schitterende omgeving.

Onze vakantiehuizen in Normandië

Lieu Thomain respecteert je privacy, lees in onze privacyverklaring hoe wij je gegevens verwerken.

Meer informatie of direct reserveren?